7 Ξεχωριστοί Πάγκοι Κουζίνας που Σίγουρα θα σας Εμπνεύσουν!

7 Ξεχωριστοί Πάγκοι Κουζίνας που Σίγουρα θα σας Εμπνεύσουν!

Αν οι κλασικές επιλογές στην κουζίνα σας έχουν κουράσει τότε δείτε παρακάτω τις πιο μοντέρνες εκδοχές του σήμερα.

Κάποιοι επιλέγουν το μάρμαρο για τον πάγκο της κουζίνας τους. Κάποιοι άλλοι το πλακάκι. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προσπερνούν τις κλασικές… αξίες και επενδύουν σε πιο μοντέρνα υλικά για την επένδυση του πάγκου της κουζίνας. Οι νέες τάσεις για τους πάγκους της κουζίνας ενδείκνυνται για πειραματισμούς και ένταση στη διαφορετικότητα. Εμείς βρήκαμε μερικές εξαιρετικές επιλογές και σας τις παραθέτουμε παρακάτω.

Ανοξείδωτο Ατσάλι. Οι ανοξείδωτες επιφάνειες συνήθως επιλέγονται να μπαίνουν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης. Πλέον τα πράγματα αλλάζουν και παίρνουν θέση και στους οικιακούς χώρους της κουζίνας.

Πατητή Τσιμεντοκονία. Η πατητή τσιμεντοκονία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού. Είτε πρόκειται για δάπεδο, είτε για τοίχο ακόμη και για τον πάγκο της κουζίνας θα πρέπει μάλλον να συνηθίσετε στην υπέροχη παρουσίασή της.

Θραύσματα Ανακυκλωμένου Γυαλιού. Μια τεχνική που θυμίζει αυτή των πέτρινων μωσαϊκών δαπέδων του παρελθόντος παίρνει θέση στους πάγκους της κουζίνας μόνο που αντί για πέτρες έχει θραύσματα από γυαλί. Εξαιρετική επιλογή για όσους η φαντασία τους καλπάζει και με κομμάτια από γυαλί μπορούν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης για τον πάγκο της κουζίνας τους.

Ξύλο. Πέρα από τους από τους κλασικούς πάγκους κουζίνας με ξύλο τώρα πια θα πρέπει να έχουμε το νου μας σε νέες αφίξεις. Τα υλικά και οι τεχνικές εγκατάστασης και συντήρησης  εξελίσσονται κάνοντας τις ξύλινες επιφάνειες πάγκων κουζίνας πιο προσιτές και ασφαλείς προς τη χρήση. Οι επιλογές πολλές που ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες.

Κρύσταλλο. Μια ακόμη νέα τάση είναι η χρήση χρωματιστών κρυστάλλων ασφαλείας. Οι απόλυτα λείες επιφάνειες που προσφέρουν και οι αμέτρητες χρωματικές επιλογές κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον και εντυπωσιάζουν.

Τσιμέντο. Το τσιμέντο στον πάγκο της κουζίνας δεν θα περιμέναμε φυσικά να το δούμε σε μια κουζίνα με διαφορετικό στιλ από αυτό του βιομηχανικού. Κι όμως μια διαφορετική εκδοχή απ’ όλες όσες έχουν συνηθίσει να βλέπουμε το τσιμέντο λαμβάνει θέση πλέον και σε κουζίνες με πιο κλασικές προσεγγίσεις.

Γυαλί. Μια ακόμη άκρως εντυπωσιακή επιλογή για τον πάγκο της κουζίνας είναι αυτή της χρήσης γυαλιού με εσωτερικό κρυφό φωτισμό. Αν μη τι άλλο σε καταστάσεις σκότους η όψη ολόκληρης της κουζίνας θα είναι μοναδική και ξεχωριστή.